Tuntuu kodilta.

Havune Oy

Brändistrategia
Visuaalinen identiteetti
ÄÄNENSÄVY & viestintä
BRÄNDIVALOKUVAT

 

 

Innostus puusepäntyöhön näkyy viimeisteltynä työnjälkenä Havusen kalusteissa. Nuori kalustebrändi oli saavuttanut asiakkaiden suosion pohjoista sielunmaisemaa puhuttelevan muotoilunsa ansiosta.

Konstig sai tehtäväkseen kirkastaa Havune Oy:n brändi-identiteettiä osallistamalla kestäville puukalusteille vannoutuneita Havusen asiakkaita.

Brändin työstö aloitettiin benchmarking -tutkimuksella ja omistajien sekä ydinsidosryhmän haastatteluilla. Yrityksen tavoitteenasettelu johdatti prosessia syvemmälle aina yrityksen tarkoitusta ja arvoja käsitteleviin teemoihin. Nämäkin brändin ydinelementit muodostettiin brändikirjaprosessin ensimmäisessä työpajassa.

“Brändityöskentely haastoi pohtimaan ja ajattelemaan yhdessä oman brändin kulmakiviä. Työpajat oli intensiivisiä, hyvin ohjattuja ja niiden kautta löydettiin Havusen brändin ydin, mikä auttaa myös tulevaisuudessa suunnan fokusoinnissa.”


Joonas Sauvula, Havune Oy:n perustaja

Bränditutkimuksen vaiheet etenevät ytimestä ulospäin; ydinsidosryhmistä uloimpiin sidosryhmiin. Tutkimushavainnoista kerättiin taustatiedot Havusen asiakkaan profiilin kartoittamiseksi ja paikannettiin tekijät, jotka Havusen nykyisessä brändissä olivat tehneet nykyasiakkaaseen vaikutuksen. Tämän jälkeen kirkastettiin Havusen nykyistä brändimielikuvaa käyttäen Havusen omistajien että asiakkaiden yhteiset näkemykset työtä ohjaavina hiomakivinä.

 

“Työstö oli intensiivistä, haastavaa ja se herätti ajatuksia, vahvisti niitä periaatteita mistä ei olla valmiita luopumaan ja avasi ajatusta myös ihan uudelle. Ehdottomasti tarpeellista jokaiselle firmalle altistaa brändinsä toisille näkökulmille ja haastamiselle tämän tyyppisesti.”

Johanna Sauvula

 

Toisessa työpajassa tehdyt linjaukset johtivat Havusen arvolupauksen laatimiseen. Suunnittelutyön tuloksena luotiin Havusen brändi-identiteetti ja sen sujuvaa johtamista tukeva kovakantinen brändikirja.

Käy katsomassa Konstigin brändityön tuloksia ja Havusen tyylikkäitä sivuja osoitteessa havune.fi